maandag 25 april 2016

Wit....


Foto vanmorgen half acht gemaakt. Een narcis bedolven onder het gewicht van wit.....'Schlüsli'

Het dorp ligt wit.
-wát een sneeuw!- 
Ik klim naar boven met twee
verse broden onder mijn arm.
Ze luiden, het is
acht uur.
Het begint weer, witte
vlokken en witte
woorden, het daalt zó maar.
O zie, het is wóórd geworden!-
op mijn donkere mouw
het kristal. 

Ida Gerhardt

zondag 24 april 2016

Nog steeds

Ze zijn er nog steeds, die kraanvogels. Ze zijn erg schuw, zodra ik te dichtbij kom gaan ze 'zingen' (aaaaah, wat prachtig!) en vliegen dan in formatie weg. Maar niet heel ver, want voor de vierde dag kom ik ze tegen in mijn 'achtertuin'...... Misschien gaan ze hier wel wonen? In ieder geval is er genoeg te eten. De akkers zijn net ingezaaid en er zijn watertjes genoeg in de buurt! Jammer dat ik niet zo'n enorme telelens heb, dan zou ik ze veel scherper kunnen vangen.

Op verzoek een filmpje van you tube met het geluid van de vogels.

donderdag 21 april 2016

Vijf kraanvogels.

Nog nooit eerder zag ik met mijn eigen ogen kraanvogels. Nou moet ik ook eerlijk zeggen dat ik niet wist wat ik zag toen ik ze op de foto zette. Gelukkig loopt er hier thuis een vogelaar, die meteen ziet dat het kraanvogels zijn. Ik ging nog terug om ze nog scherper op de foto te krijgen maar de vogel was al gevlogen!
De kraanvogel blijkt een behoorlijke symbolische betekenis te hebben. De onderstaande tekst 'pinde' ik van internet;

De kraanvogel is een onvermoeibare vlieger, die vliegt met een uitgestrekte nek en is de enige grote vogel die in ordelijke formaties vliegt en af en toe zweefpauzes in acht neemt. De bewegingen van de kraanvogel zijn rustig en krachtig tegelijk. Zijn trek die de lente aankondigt maakt hem tot symbool van vernieuwing.

Kraanvogels hebben in vele culturen, geloofsovertuigingen en sagen een sterk positieve symbolische betekenis. In Japan, China en andere Aziatische landen wordt de kraanvogel als gelukbrengend beschouwd en is de kraanvogel het symbool voor een lang leven, vrede, gerechtigheid en zijn kraanvogels de boodschappers van wijsheid. De witte kraanvogel is volgens de Tibetanen het symbool van de vrijheid. In het christendom is de kraanvogel het symbool van waakzaamheid, oplettendheid en een vooruitziende blik. In het Grieks mythologische verhaal van Ibycus werd Ibycus door een dief aangevallen en voor dood achtergelaten, waarna hij passerende kraanvogels te hulp riep, die de onverlaat volgden en net zo lang boven hem bleven hangen totdat hij verslagen door schuld de misdaad bekende. 

Ben ik zomaar erg tevreden dat ik mijn toestel bij me had en precies op deze dag deze prachtige vogels spotte! Symbool van vernieuwing.... tsjonge!dinsdag 19 april 2016

Vogels

Ik zit een dag verplicht te 'niksen'. Na dagen - wat zeg ik - weken spitten in mijn nieuwe moestuin, schoot het mij gisteren een klein beetje verkeerd, daar onderin mijn rug. Dus zat ik in mijn tuin met mijn spinnewiel. Op een andere manier kilometers te maken. Het was er heerlijk en de vogels zijn weer in grote getale aanwezig. Ik haal mijn camera maar weer eens van stal en doe een poging de vogels te vangen. Koezie, toch wel de grootste vogel, mag dan niet ontbreken. Ze is voor de derde keer sinds ze bij ons woont aan het eieren leggen, ik denk dat ze in totaal toch al wel 75 eieren gelegd heeft!