maandag 29 juni 2015

Met gespreide vleugels.

Op het dak van het 'boshutje' in onze tuin, landen regelmatig vogels. Het ziet er vreemd uit, want ze klemmen zich vast aan het schuine dak en spreiden hun vleugels. Alsof ze aan het zonnebaden zijn na een duik in het water.

Ook deze merel lag in diezelfde houding tegen het dak, alsof hij er zo tegen aan gesmeten was.
Nu ik de foto's eens goed bekijk zie ik pas dat het nog een jonkie is.....
.... met die grote snavel en dat rommelige verenpak.
Nog een paar dagen school en dan  is er eindelijk die groooooote vakantie.
Ik ga me net zo gedragen als die vogels. Ik spreid mijn vleugels en ik ga me in de zon eindeloos opladen. Ik verheug me zó!

In mijn tuin heeft er een explosie plaatsgevonden van de vingerhoedskruid. Vooral in de vroege ochtend geeft dat een magische sfeer. Het is mijn uitzicht als ik om 6.00 uur uit bed kom en aan de koffie zit. Genieten heet dat :-)

donderdag 4 juni 2015

En toen waren er nog maar drie.....


Het Mezenvrouwtje legde acht eieren. Er kwamen er zes van uit. Vorige week lag op een ochtend het huisje op de grond gekieperd. Dak eraf, vloerplaat los, nestje op zijn kant. Daar had een rover bij gezeten. Twee dode vogeltjes in de buurt van de kast. In het nest zaten nog drie piepende jongen. We hebben de kast gerenoveerd, het nest er weer ingezet en even in de gaten gehouden of pa en ma wel durfden komen.
Zucht.
Alles in orde ;-)
Vandaag leek het er even op dat ze zouden gaan uitvliegen. Maar vliegen is vermoeiend! Het jong op de bovenste foto werkte zich steeds hijgend naar het vlieggat toe. En het lukte hem wel 20 sec. om zich vastgeklemd te houden. Zie je die pootjes? En dan hoorden we weer een klap en een half uur niets. En dan kwam ie weer....
Flink oefenen kleintje! Dan zal het niet lang meer duren en kan je eindelijk de wereld in!